Hieronder beschrijven wij kort de religie in de door ons gecreëerde wereld. De enige grote kerk in Maurieren is die van de Tempel der Vier Windstreken. De volgers van de kerk worden geroemd door hun kennis over alles dat met de goden te maken heeft. Zij proberen een uitgebreide tijdlijn bij te houden over alles wat met hun goden te maken heeft. En geloven dat de ultieme verlossing in de Mythische eeuwen te vinden is.
Hun literatuur legt de basis voor de algemene kennis over de goddelijke wereld. Zij vertellen over de 4 goden van de pantheon en de helden die hun krachten van hun goden hebben gekregen. Hieronder volgen een paar korte beschrijvingen van de goden en wat voor typen mensen de volgers zijn. Als je een karakter maakt met Divine magic zou je een van deze goden kunnen kiezen als Patron.

Akris god van de Rode Wind

Akris is een God vol passie. Hij waardeert daad- en wilskracht. De helden die een gift ontvangen van deze wind zijn snelle denkers en volgen hun gevoel. Iets wat door ongeleerde priesters al snel wordt gezien als een agressieve houding, maar niets is minder waar. De “agressie” wordt vaak terug gezien omdat de verhalen snel over onrecht gaan. Een held neemt misschien zelfs wraak. Een held van Akris is iemand die de kleine man onder hem beschermt en het recht wil laten zegenvieren

Vylir god van de Groene Wind

Deze god waardeert ten strengste positiviteit. Altijd het goede in mensen blijven zien en vooral zeer loyaal. Helden zijn vaak mensen die een voorspoedige tijd in luiden. Die geluk brengen bij die genen om hen heen. Of misschien zelfs het tegenhouden van het kwade voordat het kan ontstaan. De helden van Vylir komen zelden van lagere klassen en hebben vaak al een goed leven. Ze beschermen vaak dat wat ze al hebben.

Dovene godin van de Blauwe Wind

Deze helden zijn moeilijk te ontcijferen. Ze zijn namelijk zeer empathisch en redelijk. Waardoor de helden vaak niet in het centrum van het verhaal staan. Zij vervullen vaak de rollen van de wijze of de raadgever. Wanneer deze helden wel in het centrum staan zullen ze vaak een liaison zijn. Door twee groepen te verenigen waarvan het onmogelijk lijkt. Dit doen ze door gelijkenissen te zoeken binnen de groepen. Maar ook om ze te helpen oude herinneringen een plaats te geven en te zorgen dat ze vergiffenis kunnen geven

Le’Zal god van de Gele Wind

Weinig priesters zullen ooit een held kunnen koppelen aan lez ‘al. Aangezien hij een van de weinige goden is die zich eerder buiten de wereld houd, zijn wind waait zelden en blijf liever helemaal stil liggen. De verhalen die er bestaan zijn veelal van monniken en priesters die compleet in balans staat met zichzelf in een weg weet te vinden weg van alle problemen om hem heen. Een ding wat ook op valt en de paar helden die er zijn is dat ze allemaal zeer oud zijn geworden en een gezond leven leidde, en op een paranoïde manier wisten weg te blijven van alle gevaren om hen heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *