Nederlandse spelregels

Het rollensspel van Dungeons en Dragons (D&D) is gemaakt om de meest absurde en magische verhalen waarheid te maken. Samen met een spelleider de Dungeon Master (DM) en een groepje spelers duik je een fantasiewereld waar je samen het verhaal kan spinnen en je wildste dromen uit kan laten komen.

Aangezien het spel samengespeeld wordt, vereist dit een paar regels om structuur aan de verzonnen verhalen te geven. D&D is een rollenspel die handvaten geeft aan de spelers om te kijken hoe het verhaal verloopt en hoe de interacties tussen de spelers en de fantasiewereld werken. De spelers maken allemaal een karakter met statistieken die vertellen over wat hij of zij voor persoon is. Verder heeft elk karakter sterke en zwakke punten. De DM maakt een verhaal waar alle spelers hun karakters samen komen. Aan de hand van de dobbelsteen wordt dan beslist hoe interacties verder verlopen.

Dit betekent allemaal dat er boeken vol zijn geschreven over de spelregels en die zijn allemaal in het Engels. Het is sowieso al moeilijk om als beginnende speler de regels een beetje te begrijpen en het is nog veel moeilijker als alles in het Engels is. Maar geen paniek! Ten eerste helpen wij met het vertalen van al die vervelende regels. Ten tweede leer je door mee te spelen met onze one shots al snel dat het spel veel makkelijker is dan dat het lijkt!

Nederlandse vertaling basisregels D&D

Spelers-Handboek-v1.0Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *